You are currently viewing Nukkekodin lumon taustalla

Nukkekodin lumon taustalla

Nukkekodin lumon taustalla

Löysin nukkekotiharrastuksen noin kolme ja puoli vuotta sitten. Olin pitkään haaveillut omasta nukkekodista, mutta en koskaan vienyt ajatusta sen pidemmälle. Eräänä päivänä katsoessani suosittua brittidraamaa Poldarkia tulin ajatelleeksi, että 1700-luvulle sijoittuva nukkekoti olisi kiva.

Tällä kertaa ajatus otti siivet ja aloin etsiä lisää tietoa nukkekodeista ja silloin minulle avautui uusi ovi ihmeelliseen pikkuruisten esineiden täyttämään maailmaan, josta lumouduin ensisilmäyksellä.

Päätin rakentaa oman nukkekodin omin käsin alusta asti ja aloin laatia suunnitelmia. Olen nyt rakentanut Ruusulinnaa kolmisen vuotta ja se on edelleen työn alla. Voit lukea lisää rakennusurakastani blogistani nukkekodinlumo.blogspot.fi tai seurata edistystäni Instagramissa @nukkekodinlumo.

Kuka olet?

Nimeni on Sari-Anne ja olen 41-vuotias. Olen asunut koko ikäni Lahdessa.

Perheeseeni kuuluu rakas avopuolisoni, hänen kaksi ihastuttavaa tytärtään ja Mauku-kissa, jota kutsun työnjohtajakseni. Mauku täyttää 2.4. kunnioitettavat 19-vuotta ja hän on elämäni rakkaus! Mauku on myös yritykseni maskotti. Hän edustaa rakkautta, vilpittömyyttä ja avoimuutta, mitkä ovat myös omia ja yritykseni arvojani.

Mitä olet tehnyt aiemmin?

Ennen yrittäjyyttä olen ollut pääosin asiakaspalvelutehtävissä ja koulutukseltani olen liiketalouden tradenomi. Käsityötaustaa minulla ei varsinaisesti ole enkä ole ennen pyörittänyt omaa yritystä. Olen unelmoinut omasta yrityksestä jo lähes kaksikymmentä vuotta enkä oikein vieläkään voi uskoa, että nyt tuo unelma on totta.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Rakennan tietysti nukkekotiani, mutta myös luen paljon. Käyn kävelyillä lähiluonnossa ja katson Sohvaperunoita sekä historiallisia dokumentteja. Perheen kanssa pelaamme paljon lautapelejä ja askartelemme.

10 random faktaa minusta:

  • Syön salmiakkia aina maidon kanssa
  • Nenäni saattaa alkaa kutista itsekseen ja sitä voi kestää kaksi tuntia putkeen
  • En syö lihaa
  • Rakastan Hercule Poirot ja Neiti Marple -tv-sarjoja
  • Harrastan palstaviljelyä (viime kesä jäi tosin väliin)
  • Lempivärini on vihreä
  • Saatan olla välillä hyvin itsepäinen
  • Minulla on pikkusisko
  • En hallitse hyvin matematiikkaa (siksi minulla on kirjanpitäjä)
  • Kuuntelen YouTubesta ASMR-videoita nukahtaakseni

Yhteistyökumppanit

Harvoin kukaan selviää mistään yksinään, enkä minäkään ole verkkokauppaani täysin yksin maailmaan pullauttanut. Yritykseni visuaalisen ilmeen, joka on mielestäni aivan ihastuttava, on luonut Visuals, verkkokaupan on pystyttänyt Internesia, kirjanpitoni hoitaa Tilitoimisto Sa-Ra Oy ja työtilani minulle vuokraa Renor. Lisäksi varastoni hyllyt täyttävät useat kotimaiset ja ulkomaiset tavarantoimittajat. Iso kiitos ja kumarrus!

Aurinkoista pääsiäistä!

♥: Sari-Anne ja Mauku

Vastaa