Rekisterinpitäjä: Nukkekodin lumo Oy, y-tunnus: 3185883–5

Yhteyshenkilö: Sari-Anne Nousiainen

Jos sinulla on henkilötietojen käsittelyyn liittyvä pyyntö, ilmoitus tai muuta kysyttävää, voit ottaa yhteyttä seuraavilla tavoilla:

1. Henkilötietojesi kerääminen

Nukkekodin lumo kerää verkkokaupan asiakkailta henkilötietoja kuten:

  • etunimi ja sukunimi
  • katuosoite, postinumero, postitoimipaikka ja maa
  • sähköpostiosoite
  • puhelinnumero
  • asioidessa käytetty kieli ja valuutta

Verkkokaupan tilaustietoihin tallennetaan tilauksen yhteydessä annetut tiedot, kuten tilauksen tuotesisältö, maksutapa ja toimitustapa.

  • Rekisteröityneiltä jäseniltä kerätään lisäksi vapaaehtoisia tietoja

Lisäksi kerätään muita asiakastietoja, kuten:

  • Asiakkuuden alkamisajankohta sekä suoramarkkinointiluvat ja -kiellot
  • Tarjouksiin ja muuhun yhteydenpitoon liittyvät tiedot, kuten tarjotut edut, palvelut tai kampanjat
  • Ostoihin ja reklamaatioihin liittyvät tiedot

Rekisteröityneiltä jäseniltä kerätään myös palveluiden käyttämiseen liittyviä tunnistamistietoja, kuten käyttäjänimi.

Jos otat yhteyttä Nukkekodin lumoon sähköpostitse tai puhelimitse, seuraavia henkilötietojasi saatetaan käsitellä:

  • Etu- ja sukunimi
  • Yhteystiedot
  • IP-osoite
  • Sinun ja Nukkekodin lumon välinen viestintä
  • Muut yhteydenoton yhteydessä antamasi tiedot

Kaikilta verkkosivuston käyttäjiltä kerätään myös teknisiä tietoja, kuten:

  • IP-osoite
  • Käyttöjärjestelmä ja laite
  • Nukkekodin lumon verkkokaupasta etsityt tuotteet, verkkosivuston sivuhistoria ja muut mahdolliset analytiikkatiedot

Jos vierailet Nukkekodin lumon verkkosivustolla kirjautumatta asiakastilillesi, ei sinulta kerättävää teknistä tietoa voida yhdistää yhteystietoihisi. Tekniset tiedot voidaan kuitenkin yhdistää IP-osoitteeseesi, jolloin tietoa pidetään henkilötietona. 

Henkilötietojesi käsittelyn perusteet ja henkilötietojesi käyttötarkoitus

Henkilötietojasi käytetään seuraavia tarkoituksia varten:

  • Asiakassuhteen ylläpitämiseksi
  • Tilauksen käsittelyyn, toimintaan ja arkistointiin
  • Maksutapahtumien käsittelyyn
  • Markkinointitarkoituksiin
  • Verkkokaupan laadun parantamiseksi analysoimalla esimerkiksi katsomiasi ja ostamiasi tuotteita, antamaasi palautetta sekä osioita, joissa olet vieraillut

Henkilötietojasi ei käytetä suoramarkkinointitarkoituksiin ilman nimenomaista suostumustasi.
 
2. Tietojesi säilytys ja luovutus

Henkilötietojasi säilytetään niin kauan, kuin on tarpeellista rekisterin käyttötarkoitusten toteuttamiseksi.

Tekemiisi ostoihin ja reklamaatioihin liittyviä henkilötietoja säilytetään niin kauan kuin se on tarpeen esimerkiksi oikeudellisen vaateen puolustamiseksi tai kirjanpitovelvoitteiden ja muiden lakiin perustuvien velvoitteiden noudattamiseksi.

Nukkekodin lumo ei luovuta henkilötietojasi eteenpäin lukuun ottamatta seuraavia tilanteita:

  • Olet antanut suostumuksesi luovutukseen
  • Luovutus perustuu lakiin
  • Luovutus tapahtuu Nukkekodin lumon valtuutetulle palveluntarjoajalle ja henkilötietojen käsittelystä on sovittu palveluntarjoajan kanssa kuten verkkosivuston päivittäjä, maksunvälittäjä, tilitoimisto ja kuljetusyritys

Tietojesi poistaminen

Rekisteröitymisen aikana kerätyt tiedot poistetaan, kun asiakastili poistuu käytöstä.

Voit milloin tahansa poistua sähköpostilistalta ja kieltäytyä sähköisestä suoramarkkinoinnista.
 
3. Sinun oikeutesi

Oikeutesi tietojen saamiseen

Sinulla on oikeus tietää, mitä sinua koskevia tietoja Nukkekodin lumo käsittelee.

Lisäksi voit vaatia, että sinulle annetaan selvitys seuraavista asioista:

  • Miksi tietojasi käsitellään
  • Kenelle tietojasi on luovutettu tai aiotaan luovuttaa
  • Kuinka kauan tietojasi säilytetään

Jos tarkan säilytysajan ilmoittaminen ei ole mahdollista, saat selvityksen tietojesi säilytysajan määrittelykriteereistä. Määrittelykriteerit voivat perustua esim. tiettyyn lakiin tai toimialakohtaiseen ohjeistukseen.

Oikeutesi tietojen oikaisemiseen ja poistamiseen

Jos sinua koskevat tiedot ovat virheellisiä, sinulla on oikeus vaatia kyseisten tietojen oikaisemista. Voit myös pyytää tietojesi poistamista.

Voit pyytää tietojesi oikaisemista tai poistamista olemalla yhteydessä sarianne@nukkekodinlumo.fi. Jos olet rekisteröitynyt Nukkekodin lumon kauppaan ja aktivoinut käyttäjätunnuksesi, voit muokata sinua koskevia tietoja myös kirjautumalla asiakastilillesi verkkosivustolla.

Jos pyydät poistamaan henkilötietosi, kaikki sinua koskevat tiedot poistetaan mahdollisimman pian.

Tietosi säilytetään poistopyynnöstäsi huolimatta ainoastaan silloin, kun tietojen säilyttämiseen on olemassa perusteltu syy, kuten lakisääteinen velvoite.
 
Vastustamisoikeus ja käsittelyn rajoittaminen

Sinulla on oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä tai profilointia, kun tietojasi käsitellään suoramarkkinointia varten. Sinulla on oikeus vaatia henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista muun muassa silloin, kun sinua koskevat tiedot eivät pidä paikkaansa.

Lisäksi sinulla on tietyissä erityistilanteissa oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jos perusteena on henkilökohtainen erityistilanne.
  
Oikeutesi valituksen tekemiseen

Sinulla on oikeus tehdä valitus kansalliselle tietosuojavalvontaviranomaiselle, jos koet Nukkekodin lumon henkilötietojen käsittelyn olevan tietosuojalainsäädännön vastaista.