You are currently viewing Kesäinen pöytä puutarhaan

Kesäinen pöytä puutarhaan

Järjestä nukkekotiisi puutarhajuhlat ja kata astiat kauniisti kuluneelle pöydälle. Ohje minipöydän tekoon kuvansiirtotekniikalla.

Tarvikkeet

Pyöreä puulevy

Kuviopaperi

Sakset / askarteluveitsi ja leikkuualusta

Yleisliimaa (valkoista liimaa)

Liimalasta

Kostea liina

Puutikkuja tai -rimaa

(Jiirisakset / lehtisaha)

Hiomapaperi

Viivain

Kalkkimaali / akryylimaali ja sivellin

Akryylilakka

(Pitsi)

  1. NukkekodinPuulevy liimattuna kuviopaperille lumo verkkokaupasta saat erikokoisia valmiita pöytälevyjä. Voit leikata pöytälevyn myös vanerista. Pahvinen pöytälevy ei kelpaa kuvansiirtoon.
  2. Levitä liimaa tasaisella lastalla ohut kerros pöytälevylle. Varmista, että liimaa on joka kohdassa levyä. Paina levy kuviopaperille niin, että kuvio on vasten levyä. Anna kuivua yön yli.
  3. Leikkaa ylimääräinen paperi pois saksilla. Kastele tiskirätti tai muu liina ja purista ylimääräinen vesi pois. Pyyhi paperia kostealla liinalla, kunnes paperi kostuu ja alkaa irrota. Älä kastele paperia läpimäräksi. Hiero paperia pois kevyesti kerros kerrokselta. Anna kuivahtaa aina välillä. Varo, ettei liima liukene liikaa,Itsetehty nukkekodin pöytälevy kuvansiirtotekniikalla jolloin paperi irtoaa kokonaan levystä. Paperista saattaa irrtota pieniä paloja, mutta se ei haittaa, vaan lisää vain kuluneisuuden vaikutelmaa. Toista tämä vaihe niin usein, kunnes kaikki valkoinen paperi on irronnut tai kunnes olet itse tyytyväinen tulokseen. Anna levyn kuivua.
  4. Samalla, kun kuorit paperia pois, voit tehdä pöydän jalat, kun pöytälevy on kuivumassa. Tarvitset 4 cm x 4 cm tai  5 cm x 5 cm rimaa tai puutikkua. Jos haluat normaalikorkuisen pöydän, leikkaa rimasta neljä (4) 6 cm pituista pätkää. Matalaan sohvapöytään tarvitset neljä (4) 4,5 cm pituista pätkää. Leikkaa pätkät jiirisaksilla tai askarteluveitsellä / lehtisahalla.Itsetehty nukkekodin pöytä osat Tee jaloille myös neljä (4) noin 2,5 cm x 3 cm tukipuuta samasta rimasta.
  5. Hio pöydänjalkojen ja tukipuiden pinnat tasaisiksi.
  6. Piirrä pöytälevyn alapuolelle keskipiste sekä halkaisijaviivat viivaimen avulla. Näiden viivojen avulla, voit liimata pöydänjalat kohdilleen. Mittaa sitten joka toisen viivan kohdalta ulkoreunasta 0,5 cm – 1 cm sisäänpäin ja piirrä rasti kohtaan, johon jalka kiinnitetään. Liimaa jalat paikalleen yleisliiomalla ja tukipuut jalkojen väliin niitä tukemaan. Tukipuiden mitta riippuu siitä, miten kauaksi toisistaan jalat liimaat.
  7. Aina liiman kuivua hetki ja maalaa sitten jalat ja pöytälevyn reuna kalkki- tai akryylimaalilla.Itsetehty nukkekodin pöytä pohja Anna kuivua.
  8. Lakkaa pöydän pinta kirkkaalla lakalla muutamaan otteeseen. Tämä sitoo kuvion levyn pintaan ja suojelee sitä haalistumiselta ja irtoamiselta.
  9. Liimaa halutessasi yleisliimalla pöytälevyn reunaan koristeellinen pitsi.
  10. Kata pöytä mansikoilla, jäätelöllä, kahvikupeilla tai drinkeillä ja aseta minipuutarhaasi ja nauti kesästä!

Lisävinkki!

Tee tällä tekniikalla myös uniikit oikeankokoiset lasinaluset tosielämän puutarhajuhliin.

Itsetehty nukkekodin pöytä, jolla on mansikoita ja olkihattu

 

Vastaa