You are currently viewing Keittiönkaappi

Keittiönkaappi

Keittiökaappi on tehty Vivienne Boultonin Nukkekotikirjasta löytämääni ohjetta mukaillen. Viviennen keittiökaappi on viktoriaaninen. Kavensin ja muokkasin kaavoja, jotta kaappi sopi paremmin rakentamaani pienoiskeittiöön.

 

Keittiökaappi

Tämä keittiökaappi oli nopea ja vaivaton tehdä. Elintarvikepakkausten pahvi on haastava materiaali, koska se saattaa taittua ja kostuessaan vääntyä. Siitä saa kuitenkin helposti ja edullisesti kivoja huonekaluja.

Tarvikkeet

Vahvaa pahvia
Ohuempaa pahvia takaseinäksi ja koristelistaksi
Sakset
Paperiveitsi
Liimaa
Pohjamaalia
Akryylimaalia 
Sivellin
Cocktailtikkuja
Pitsiä
Kaksi (2) helmeä
(Kuvioleikkuri) 
 
 

Piirrä kaavat mittojen mukaan pahville ja leikkaa ne irti saksilla / paperiveitsellä. Tee koristelista mieleiseksesi esimerkiksi leikkaamalla siihen jokin kuvio paperiveitsellä tai tekemällä kuvioita kuvioleikkurilla. Liimaa osat yhteen. Itse liimasin ensin yhden sivun kiinni takaseinään ja sen jälkeen hyllyt, pohjan ja hyllytason ja lopuksi toisen sivuseinän. Sitten liimasin koristelistan, laatikot ja alalistan.

 

Maalaa kaappi pohjamaalilla (Gesso) muutamaan kertaan ja sitten akryylimaaleilla haluamasi väriseksi. Jos pahvissa on voimakasta väriä se saattaa kuultaa vaalean värin läpi. Maalaa silloin useampi ohut kerros pohjamaalia ja akryylimaalia. Voit maalata osat myös yksitellen ennen kaapin kokoamista. Koristelistan kukkakuvion taakse liimasin violettia kartonkia tuomaan väriä. Kukan voi myös maalata.

Lyhennä tarvittaessa cocktailtikut sopivan mittaisiksi ja maalaa mieleiselläsi värillä ja liimaa sitten paikalleen. Liimaa pitsi hyllyjen reunaan ja helmet laatikoiden vetimiksi. Maalaa helmet vastaamaan kaapin värejä. Voit myös halutessasi täyttää reiät maalilla, jotta ne eivät näy niin selvästi.

Lopuksi täytä hyllyt ihanilla astioilla ja muilla tavaroilla.