You are currently viewing Emalisangot

Emalisangot

Puutarhakausi on alkanut ja nyt on hyvä aika hankkia minipuutarhaan kaikki tarvittavat välineet kuten sanko. Olen alunperin julkaissut ohjeen blogissani.

 Emalisanko

Kuva 1. Elena Nikita, Pinterest

Tarvikkeet

Lyijykynä
Harppi
Viivotin
 
Pahvia
Lankaa
Sakset
Askarteluliimaa
Piikki 
 
Pohjamaalia
Akryylimaalia
Sivellin
Lakkaa
 
Rautalankaa
Sivuleikkurit
Pihdit
Helmiä

 

1. Sanko

Piirrä sangon malli ja leikkaa osat pahvista kuvan 1. mittojen mukaan. Ennen sangon liimaamista pehmitä pahvia hieman vetämällä sitä sormiesi välissä kevyesti taitellen molempiin suuntiin. Näin pahviin ei synny niin helposti murtumia ja sitä on helpompi muokata.

Piirrä sangon kapeamman pään avulla ympyrä ja sen ympärille noin 0,5 cm isompi ympyrä ja leikkaa se irti pahvista.

Lovita pohjan ulkoreuna ja liimaa se suppiloon niin, että lovet jäävät sisäpuolelle. Liimaa kahvan osat sankoon nyt tai myöhemmin, kun olet kiertänyt langan sangon ympärille.

Valitsemani lanka on melko paksua. Siromman vaikutelman luomiseksi suosittelen käyttämään ohuempaa lankaa. Levitä liimaa sangon yläreunaan ja kierrä lanka sangon ympärille.

Leikkaa lanka katki saksilla. Voit laittaa lankaa myös alareunaan sekä hieman yläreunan alapuolelle, ei ihan keskelle sankoa. Jos et vielä liimannut pikkuosia, joihin kahva kiinnittyy, tee se tässä vaiheessa.

Lopuksi maalaa sanko. Käytin pohjamaalina Gessoa, jonka jälkeen maalasin sangot akryylimaalein. Lisäsin mustaa väriä sangon yläreunaan ja tuomaan sankoihin kulumisen jälkiä.

 

2. Kahvat 

Tee piikillä reiät paloihin, johon sangon kahva kiinnittyy. Leikkaa sivuleikkureilla rautalangasta noin 8 cm mittainen kappale ja pujota siihen helmi kahvaksi.

Käytin lasihelmiä. Pujota rautalangan päät tekemiisi reikiin ja taita silmukaksi pihdeillä (tai kynsillä). Älä purista liian tiukaksi silmukaksi, jotta kahva pääsee liikkumaan.

 

3. Viimeistely

Viimeistelin sangon lakkaamalla sen kiiltävällä Decoupage-lakalla.

 

 

 

 

Lämpöistä kevättä!

 
 

Vastaa