You are currently viewing Sanna ”KitiKaur” taitaa minikorien punonnan

Sanna ”KitiKaur” taitaa minikorien punonnan

Teksti

Sanna Hagberg

Sari-Anne Nousiainen

Kuvat

Sanna Hagberg

Sari-Anne Nousiainen

Nukkekodin lumo myy Vantaalla asuvan Sanna Hagbergin (42), tunnetaan sosiaalisessa mediassa myös KitiKaurina, taiten käsintehtyjä suloisia nukkekodin koreja ja siivousettejä. Valikoimassa on viisi erilaista punottua koria sekä siivousvälineet lattiaharja, mattopiiska ja käsiluuta.

Mutta millainen nukkekotiharrastaja on näiden ihanuuksien taustalla?

Kotimaista käsityötä, olkaa hyvä!

Bongasin Sannan suloiset korit Instagramissa ja otiin häneen heti yhteyttä. Halusin Sannan taitavasti punomat korit myyntiin Nukkekodin lumo -verkkokauppaan. Meillä on Suomessa uskomattoman taitavia käsityöläisiä ja usein heidät tavoittaa vain kädentaito -messuilta ja minimarkkinoilta. Tahtotilani on nostaa esiin taidokkaita miniatyyreja ja kotimaisia tuotteita myös verkkokaupassani, jotta ne ovat löydettävissä kaikkina aikoina ja niistä pääsee nauttimaan mahdollisimman moni. On hienoa, että Sanna lähti mukaan ensimmäisten joukossa.

Kaksi minikoria

Paluu nuoruuden harrastuksen pariin

Sanna palasi pitkältä tauolta takaisin nukkekotiharrastuksen pariin muutama vuosi sitten. Taukoa ehti tulla parikymmentä vuotta. ”Ensimmäisen nukkekotini sain jo teini-iässä, mutta muuttaessani aikoinaan lukion jälkeen opiskelemaan Helsinkiin, jäi harrastus tauolle”, Sanna kertoo.

Sannalla on tällä hetkellä työn alla kaksi nukketaloa ja nukkekodit ovatkin vaihtuneet vuosien saatossa. ”Ensimmäisestä nuoruuden nukketalosta on jäljellä vieläkin jonkin verran huonekaluja ja tavaroita, vaikka itse taloa ei enää olekaan”, Sanna paljastaa. ”Aloittaessani harrastuksen uudestaan hankin kirpputorilta vanhan nukkekodin ja lähdin uudistamaan sitä. Sitäkään taloa minulla ei enää ole vaan tällä hetkellä omistan kaksi täysin kesken eräistä kokoamisvaiheessa olevaa taloa”, hän jatkaa.

Minikorit

Monimuotoinen miniharrastus

Pienoismaailma monenlaisine vaihtoehtoineen aina pienoisrautateistä Barbie -taloihin ja miniasetelmista nukkekoteihin kiehtoo ihmisiä. Nukkekodinkin voi rakentaa monin eri tavoin tai voi keskittyä johonkin tiettyyn teemaan pidemmäksikin aikaa. Sannaa nukkekotiharrastuksessa kiehtoo myös juurikin sen monimuotoisuus. ”Taloja rakentaessa ja eri miniatyyriesineitä ja nukkeja tehdessä pääsee kokeilemaan eri työvälineitä, materiaaleja ja tekniikoita”.

Joskus käy niin, että vaihtoehtojen runsaus aiheuttaa valinnan vaikeutta. Kaikkea olisi niin kiva kokeilla ja tehdä, mutta aika ei riitä siihen. Tähän on Sanna myös törmännyt. ”Kummatkin taloni ovat keskeneräisiä. On vain niin paljon pieniä esineitä ja miniruokia, -koreja ja -huonekaluja, joita pitää päästä testaamaan ja tekemään, ettei talojen viimeistelylle ole löytynyt aikaa”.

Minikori

Minikorit veivät mukanaan

Korit veivät Sannan mukanaan hänen osallistuttuaan työväenopiston kurssille, jota veti monille tuttu Hanna Meronen. Sanna jatkoi punonnan opiskelua kirjoista ja netin kautta. ”Aivan erityisesti olen kuitenkin ihastunut minikorien punontaan ja viime aikoina oma mineilyni onkin keskittynyt lähes kokonaan niihin”, hän kertoo.

”Erilaisten kauniiden korien näkeminen saa minut aina miettimään onnistuisiko kyseisen korin ja punontatekniikan siirto minikokoon. Epäonnistuneita korikokeiluja minulta löytyy enemmän kuin onnistuneita, mutta kokeilemalla oppii ja tekniikkaa ja kädenjälkeä saa vain harjoittelemalla kauniimmaksi”, Sanna opastaa.

Minikorit

Vaikka korit ovat pieniä, niiden punonta on työlästä ja aikaavievää ja vaatii taitoa. Jos omat sormesi eivät taivu minikorien punontaan, voit silti saada sellaisen verkkokaupasta nukkekotiasi koristamaan.

Ja miten ihastuttavia ja monikäyttöisiä ne ovatkaan. Korin voi täyttää värikkäillä lankakerillä, hedelmillä tai vaikka pääsiäisen lähetyessä minimunilla. Tai voit rakentaa nukkekodin yhteyteen pihan tai puutarhan, johon pystytät pyykkinarut ja pyykkikorin asetelmaa täydentämään. Vain mielikuvitus on rajana!

Kaksi keltaista ja sininen minikori päällekkäin

Sannan korit ja muut minityöt

Instagram: @kitikaur

Minikorit

Sinunkin luomuksesi Nukkekodin lumo -verkkokauppaan?

Onko sinulla näppärät sormet, joilla valmistat nukkekoteja tai miniesineitä? Mietitkö, miten ja missä voisit myydä niitä muille nukkekotiharrastajille?

Nukkekodin lumo tarjoaa myyntipaikan kotimaisille käsintehdyille nukkekotituotteille kohtuullisin kustannuksin.

Kiinnostuitko?

Kysy lisää: sarianne@nukkekodinlumo.fi, niin sovitaan yhteistyöstä!

Vastaa