You are currently viewing Halloween -kauhutalo

Halloween -kauhutalo

Tässä julkaisussa kerron Halloween -kauhutaloni tuunauksesta. Kirjoitus keskittyy huoneisiin ja ulkopintoihin.

Kauhutalo valmistui 22 päivässä pikavauhtia. Jouduin pois mukavuusalueeltani, mutta sain käyttää luovuuttani täysillä. Tämä oli haastava, mutta myös erittäin innostava projekti.

Seuraavaksi kerron huoneittain, mitä materiaaleja käytin ja tekniikoita käytin.

Halloween -kauhutalo

Tuunasin puuvalmiin ja koottavan nukkekodin kauhutaloksi. Talossa on neljä huonetta ja ullakko. Nukkekodin mittakaava on 1/16 ja se on hyvin yksinkertaistettu malli. Talo on tukevaa vaneria ja pääasiassa tarkoitettu lasten leikkeihin.

Talon alakerrassa on tyrmä ja Neiti Havishamin ruokasali, toisessa kerroksessa on lastenkammari ja noidan huone ja ylimpänä luonnollisesti ullakko.

Puinen käsittelemätön nukkekoti

Nukketalon tuunaus kauhutaloksi

Käytin talon tuunaamiseen pääasiassa pelkästään erivärisiä kalkki- ja akryylimaaleja sekä sabluunoita.

TYRMÄ

Tyrmän seinät, lattian ja katon pohjamaalasin tummanharmaalla kalkkimaalilla. Maalin levittämiseen käytin pientä telaa ja levitintä. Pohjamaalin päälle maalasin mustalla akryylimaalilla tiilikuviota. Käytin apuna tarrasabluunaa. Viimeistelin seinät ja lattian punaisella akryylimaalilla, jotta suttasin eri kohtiin siveltimillä. Katon jätin harmaaksi.

Maalausvälineitä ja maaleja
Maalattu nukkekodin lattia

NEITI HAVISHAMIN RUOKASALI

Idean neiti Havishamin ruokasaliin sain Pinterestistä löytämästäni kuvasta. Valitettavasti en voi jakaa kyseistä kuvaa, mutta se löytyy Pinterestistä ”Miss Havisham’s Dining Room” -nimellä.

Neiti Havisham on David Copperfieldin luoma hahmo, joka jätetään alttarille hääpäivänä. Neidin mieli järkkyy ja hän määrää kaikki jätettäväksi koskematta. Ajan kanssa ruoat pilaantuvat ja astiat peittyvät pölyyn. Hämähäkit kutovat seittejään kynttelikköjen päälle ja kaikkialle huoneeseen.

Ruokasalin maalasin kokonaisuudessaan suihkutettavalla ebenpuunvärisellä petsimäisellä värillä. Puun syyt jäivät näkyviin. Väri oli nopea ja helppo levittää suihkekorkin avulla. Ihastuin näihin petsiväreihin ja aion jatkossakin käyttää niitä erilaisissa projekteissa. Tosin valkoinen on liian paksua menemään suihkekorkista läpi. Laimensin sitä vedellä, mutta se ei muuttanut asiaa.

Lattian koristelin sabluunan avulla ja maalina käytin valkoista kalkkimaalia. Maalin levittämiseen käytin minitelaa ja superlonlevitintä.

Maalausvälineitä ja maaleja
Maalattu nukkekodin lattia

LASTENKAMMARI

Lastenkammarissa kummittelee lapsensa menettänyt ja itseltään hengen riistänyt nainen.

Lastenkammarin seinät pohjamaalasin valkoisella kalkkimaalilla ja petsivärin sekoituksella.

Koristelin seinät käyttäen sabluunaa ja vaaleanpunaista kalkkimaalia. Levitin maalia minitelalla, levittimellä ja siveltimillä kevyesti, jotta koristekuvio ei näkyisi liian selväsi. Tarkoitukseni oli luoda kuluneet seinät. Vasemmanpuoleisen seinän, jolla on ikkuna jätin likaisen valkoiseksi.

Lattiaan käytin ruskeaa kuivaliitua, jota levitin vapaasti sormella, ruskeaa puuväriä sekä lyijykynää, jolla piirsin lautojen raot ja naulojen päät näkyviin.

Viimeistelin seinät harmaalla ja mustalla kuivaliidulla. Otin väriä liidusta märällä siveltimellä ja levitin reipaasti seinään, varsinkin nurkkiin ja reunoihin. Annoin värin valua pitkin seinää, mutta en ihan alas asti. Lisäksi suttasin ruskeaa liituväriä kevyesti siveltimellä joka puolelle seiniä. Sivelin myös lattian märällä siveltimellä ja annoin värin hieman roiskua sinne tänne.

Katon maalasin myöhemmin vaalean harmaalla kalkkimaalivesiliuoksella likaisen näköiseksi. En pohjamaalannut sitä valkoiseksi.

Maalausvälineitä ja maaleja
Nukkekodin huone

NOIDAN HUONE

Kolmannessa huoneessa asuu ennustajanoita, jolla on lemmikkinään musta kissa.

Noidan huoneesta halusin violetin, mutta en onnistunut tekemään haluamaani sävyä punaisella, sinisellä ja mustalla akryylimaalilla, joita käytin. Maalasin seinät kuitenkin tuolla rusehtavalla violetilla, jota sain aikaan. Tummensin nurkkia ja reunoja mustalla. Katon maalasin samalla värillä ja samoin lattian pohjavärin. Maalaamiseen käytin minitelaa ja superlonlevitintä.

Piirsin lattiaan salmiakkikuvion lyijykynällä nukkekodin ikkunasta irrottamani puurastin avulla. Se oli juuri sopivan kokoinen. Maalasin viivojen päälle suurpiirteisesti mustaa akryylimaalia ja sisäosan väritin violetilla kuivaliidulla, jota levitin sormella ja märällä siveltimellä. Lopputulos on tarkoituksella ”sotkuinen”.

Maalausvälineitä ja maaleja
Nukkekodin huone

ULLAKKO

Ullakosta halusin tehdä sellaisen, että se on homehtunut ja siellä kasvaa kaikkea kummallista.

Ullakkoon käytin lopun ebenpuu -petsivärin pohjaväriksi. Lisäsin sinne tänne vaaleanvihreää kalkkimaalia ja kahta erisävyistä sammalmaalia. Sammalmaali jättää kuivuttuaan hieman alustastaan kohoavan karkean pinnan. Maalin levittämiseen käytin sivellintä.

Maalausvälineitä ja maaleja
Nukkekodin ullakko

ULKOSEINÄT JA MUUT PINNAT

Kauhutalon ulkoseinät maalasin ensin valkoisella kalkkimaalilla, johon sekotin myös vedellä jatkettua valkoista petsiväriä, koska halusin käyttää sitä pois. Maalin sivelin superlonlevittimellä.

Kun seinät olivat kunnolla kuivuneet yön yli, maalasin päälle siveltimellä krakleerauslakkaa ja annoin taas kuivua yön yli. Lopuksi maalasin vielä yhden kerroksen tummanharmaalla kalkkimaalilla. Krakleerauslakka saa maalipinnan halkeilemaan, jolloin lopputulos näyttää vanhalta halkeilleelta maalipinnalta.

Käytin samaa tekniikkaa kaikkiin kauhutalon ulkopintoihin paitsi kattoon ja pohjaan ”katuun”, jonka maalasin pelkällä harmaalla.

Nukkekodin ulkoseinä ja ikkuna

Katon päällystin käsin katkotuilla tummanruskeilla viilupaloilla. Palat liimasin yleisliimalla. Sävytin viilut vedellä ohennetulla harmaalla kalkkimaalilla siveltimen avulla. Rakoihin töpötin mustaa akryylimaalia ja lopuksi sävytin koko katon vielä kertaalleen tummanharmaalla.

Mitä pidät kauhutalostani? Onko se kauhea? 🙂

Nukkekodin paanukatto
Nukkekoti, jossa on Halloween -teema

Vastaa